Libriotech nettsider for bibliotek

Vi leverer og drifter WordPress-nettsider basert på Webløft – bibliotekenes egen nettløsning! La oss ta vedlikehold og drift så kan du selv konsentrere deg om innholdet.

Nettside

Nettsider fra Libriotech

Libriotech leverer moderne nettsider skreddersydd for norske forhold. Vi bruker samme grunnmal for våre nettsider som de over 100 norske bibliotekene som bruker Webløft® som er bygget med WordPress CMS. Vi holder oss oppdatert på alt det spennende som skjer av utvikling for denne nettside-løsningen. Utbredelsen av WordPress er enorm, både blant norske bibliotek og i verden for øvrig med 63% av CMS-markedet og 36% totalt. (W3Techs, 2020).  Nettsider fra Libriotech er spekket med all den funksjonalitet et bibliotek har behov for.

Drift

Drift og vedlikehold

Det kommer hele tiden nye oppdateringer til WordPress-nettsiden din. Både av selve installasjonen, og for dine tema og plugins. Noen ganger kan slike oppdateringer lage litt rusk i maskineriet. Det er som regel snakk om småfeil i en plugin, men det kan være nok til å gjøre hele nettstedet utilgjengelig for bruk. Med Libriotech som drift- og vedlikeholdspartner slipper du å engste deg for dette. Vi sørger for at nettsiden din ikke påvirkes negativt av nye oppdateringer, og legger vedlikeholdet til tidspunkt på døgnet med lavest besøkstall. Slik sikrer vi at du og dine lånere får en problemfri opplevelse av nettsidene, så kan du bruke tiden din på å fylle opp nettsiden med innhold. Vi har stor kompetanse på WordPress-sider basert på Webløft-malen, og lang erfaring med server-drift. Vi har flere ulike driftsmodeller som er tilpasset forskjellige behov.

Utvikling

Utvikling

Det som har gjort WordPress CMS så enormt populært er muligheten for å utvikle egne, frittstående utvidelser (engelsk: plug-ins). Vi bygger enten opp en ny utvidelse fra bunnen av, eller vi bygger videre på en allerede eksisterende utvidelse. Uansett er det viktig at kommunikasjonen mellom biblioteket og utvikleren er god, slik at sluttproduktet blir som det var tenkt i utgangspunktet. Det er i våre øyne også viktig å sikre seg at utviklingen man finansierer kommer andre til gode. For å oppnå dette bør utviklingsarbeidet resultere i en veldokumentert utvidelse tilgjengeliggjort i den offisielle brønnen for WordPress-utvidelser på WordPress.org. I tillegg må produktet registreres med den korrekte frie og åpne lisensen, slik at også evt. videreutvikling blir forpliktet til å bruke samme lisensiering.  Med vår lange erfaring med digitale løsninger for norske bibliotek kan Libriotech hjelpe deg trygt i mål med dine gode ideer!

Test-nettside

Test-nettside

For at du skal kunne teste programvaren i fred og ro, setter vi gjerne opp en test-side til deg. Da kan du teste alle den funksjonaliteteten vi har pakket inn i løsningen.
En  test-side er gratis, men ikke ubegrenset i tid. Etter et halvt år kommer vi nok til å forhøre oss om progresjon og framtidsutsikter.

Brukerstøtte

Brukerstøtte

Vi vet hvor viktig det er med brukerstøtte du kan stole på. Vi vil alltid sørge for at du får hjelpen du trenger så raskt som mulig. Alle våre kunder får tildelt en bruker-id i vårt supportsystem, og våre ansatte får direktebeskjed når nye saker kommer inn.

p

Webløft

Hva er Webløft® ?

Webløft® er navnet på nettside-prosjektet som ble initiert av de seks fylkesbibliotekene i Viken og Vestfold og Telemark i perioden 2015-2017. Nasjonalbiblioteket ga den gang tilskudd til prosjektet fra sine prosjekt- og utviklingsmidler. Etter prosjektperioden har utbredelsen bare fortsatt å øke. Løsningen har fokus på fri, åpen programvare og utvikling og fri tilgjengelliggjøring av annet relatert materiale. På samme måte som med Koha ønsker Libriotech å bidra til communityet rundt Webløft og den videre utviklingen av tjenester. For å lære mer om Webløft® anbefaler vi deg å lese mer på prosjektets egen hjemmeside.